• topafbeelding.jpg

Project: Kerkgebouw Santa Bárbara do Tugúrio
2018: Werkzaamheden voor de afbouw en aanbouw aan de Kerk

- De zijkant van het kerkgebouw is nu gedeeltelijk betegeld. (De tegels waren enkele jaren geleden al aangekocht door Govert)


- Er is een stuk aangebouwd aan de achterkant van de kerk (links). Het looppad tussen de kerk en het trottoir is hiervoor gebruikt.

- Deze aanbouw is dichtbij het podium en het doopbad in de kerk. Hierin zijn kleedruimtes gemaakt voor dames en heren zodat ze niet met de natte doopkleding door de hele kerk hoeven te lopen. 

- Deze aanbouw was niet opgenomen in de originele projectbegroting. krk1


De bouw van de kleedruimtes.
trapDichtbij het podium en het doopbad in de kerk, zijn aan de buitenzijde aparte kleedruimtes gemaakt voor mannen en vrouwen. Ze kunnen zich daar omkleden zonder in natte doopkleding door de hele kerk te lopen. 
De kleedruimtes in aanbouw


kleed

De buitenkant vraagt ook om verdere afwerking met tegels. Dat is de huidige standaard en was de visie van Govert voor de gebouwen.

De benodigde tegels voor de afwerking aan de buitenzijde zijn al beschikbaar. Lourdes en Ismaël begeleiden het aanbrengen hiervan met lokale metselaars. Ze hopen dit zelf te kunnen bekostigen.

Er is hier ook een deel van het projectgeld van Mercês gebruikt. In Mercês is door het verlof in 2019 en daarna de Corona crisis nog niet begonnen met de afbouw.
Voor de kerk in Mercês is een nieuwe begroting opgesteld.

krk2

Project – Kerkgebouw Santa Bárbara
Uit NL ontvangen voor het project:
€ 5500,- voor Santa Bárbara
Gebruikt van Mercês € 3500,-LS 01-07-21